Welkom op Even Ontprikkelen!

Graag stel ik mij even voor: mijn naam is Ghislaine van der Elst (28) en ik ben heel blij dat ik de eerste blog mag schrijven op dit platform! Vanaf mij jeugd worstel ik al met mentale gezondheidsklachten. Na een lange zoektocht kreeg ik acht jaar geleden eindelijk de juiste diagnose. Toch kon ik mijzelf maar moeilijk herkennen in het (stereotype) beeld wat er bestaat van autisme, zowel offline als online.

Mijn vriendin heeft autisme

Dankzij mijn vriend Alwin Ritstier is er een hele mooi documentaire ontstaan waarmee we het beeld proberen te verbreden. De documentaire, ondertussen 380 duizend keer bekeken, kwam online op 1 maart 2021. Na het lezen van de vele reacties merkten wij hoeveel behoefte er is aan een (online) community voor mensen met autisme.

Nu 2 maanden later mag ik jullie welkom heten op ‘Even Ontprikkelen’! Het platform voor mensen die autisme hebben/autistisch zijn en familieleden of partners van. Onze doelstelling is een community te kunnen bouwen waar we meer bewustzijn kunnen creëren, mooie connecties kunnen maken en vele tips mogen delen.

De documentaireDe community

De community bestaat uit een blog, forum, kalender en shop.
Op onze blog plaatsen een aantal super leuke vrijwilligers maandelijks een artikel of persoonlijke blog. Ook is er ruimte voor een gastblog, dus vind jij het leuk om te schrijven? Check dan snel die pagina. Het forum is er om connecties te maken, advies te vragen en tips te delen. De kalender is er om evenementen te plannen en bestaande evenementen onder de aandacht te brengen. Wil jij graag het platform supporten? Bekijk dan de shop.

Ik hoop je snel te zien! Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan de meest gestelde vragen pagina en de over ons pagina.

Groetjes,
Ghislaine
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jenny1969
Lid
1 jaar geleden

Hallo Ghislaine, Ik heb jullie documentaire gezien erg bijzonder om te zien! Heel veel dank hiervoor! Ik kreeg mijn diagnose ASS vorig jaar 2020 op vrijdag 28 juni. Ik was toen 51 jaar. Inmiddels 52 jaar en doe nu psycho educatie. Mijn weg naar de diagnose loopt al vanaf mijn… Lees verder »

Dit artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meer artikelen