Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn vakantie

In deze blog neem ik jullie mee in mijn vakantie van dit jaar. Ik ben net een paar dagen terug en heb veel nagedacht. Daarnaast heb ik mezelf weer een beetje beter leren kennen. 

Vakantie voorbereiding

Mede door Corona heb ik ontzettend veel zin om op vakantie te gaan. Ondanks dat ik echt heel erg graag thuis ben, heb ik de behoefte om er even uit te gaan. Het vakantiepark waar we naartoe gingen, had ik zelf uitgezocht. Ik wist dus al best goed wat ik kon verwachten. We gingen twee weken naar de Sallandse Heuvelrug.

De voorbereiding van de vakantie gaat mij goed af. Ik wist precies wat ik wil meenemen qua spullen en ben dan ook zo klaar met inpakken. Hiermee bedoel ik mijn boeken, Nintendo Switch, tekenspullen en mijn laptop. Het inpakken van mijn kleding vind ik wel altijd heel erg lastig. Vele zullen het herkennen ik neem altijd teveel kleding mee. Ik laat daarom mijn moeder altijd even meekijken, zodat ik weet dat ik genoeg bij mij heb. Daarin lijk ik erg op mijn moeder beide nemen we altijd teveel kleding mee op vakantie. Dit doen we onder het mom van beter teveel dan te weinig en je weet nooit wat er gebeurd.

Van te voren heb ik ook al gekeken waar ik allemaal naar toe zou willen gaan. Zo wilde ik graag naar een boerderij en een dagje shoppen in Zwolle. Ook had ik al gekeken waar we mogelijk zouden kunnen eten als we een keertje uit eten wilden gaan.

Tijdens de vakantie

De eerste paar dagen moest ik een beetje acclimatiseren. Ik was veel op mijn kamer serie aan het kijken en las ik mijn boeken. In deze dagen had ik dan ook best wel wat last van spanningen en moest ik mezelf die rust ook wel gunnen. De spanningen kwamen vooral doordat ik bijvoorbeeld in de supermarkt geweest was. Als we dan weer terug in het huisje waren, pakte ik even mijn rust op mijn kamer. Door de jaren heen heb ik deze momenten altijd al wel gehad. Alleen doordat ik nu zo bezig ben met Autisme valt het mij pas op dat ik mijn rust momenten dan ook echt wel nodig heb. Nu het vakantie is (en we op vakantie zijn), vind ik het wel veel makkelijker om mijn rustmomenten te pakken.

Na een paar dagen voelde ik mij al een stuk rustiger en hadden we als gezin een ritme gevonden in de dagen. Ik merkte dat ik weer wat meer energie had om dingen te doen en te ondernemen. Zo gingen we naar de ijsboerderij, naar verschillende dorpjes, lekker lunchen en met elkaar uit eten. Dit was echt heel fijn en gezellig.

Ik heb het met mijn moeder ook nog gehad over het vieren van vakantie. We gaan graag op vakantie, maar we hebben deze vakantie ontdekt dat wij all inclusive vakanties het fijnst vinden. Dan hoeven we geen rekening te houden met boodschappen of activiteiten ondernemen. We hebben dan een heel duidelijk ritme: Wakker worden, douchen, eten, zwemmen, eten, zwemmen, douchen, eten, nog ergens wat drinken. Er wordt dan ook veel minder van mij verwacht en ik voel me dan een stuk meer ontspannen.

Tijdens de vakantie hebben mijn ouders de ontwikkelingsvragenlijst ingevuld voor mijn diagnosetraject. Dit was best wel confronterend. Je kent jezelf wel en je weet toch nog wel een beetje hoe je als kind was, maar door alles zo weer eens door te nemen komen de feiten toch weer op tafel. Aan de andere kant was dit ook wel weer fijn, want zo leer je jezelf toch weer beter kennen.

Ik wilde graag een dagje winkelen in Zwolle. We hadden samen een dag uitgekozen en we gingen erop uit. De winkel waar we begonnen was de boekenwinkel. Zelf kan ik uren rondstruinen in deze boekwinkel in Zwolle. Ondanks dat het er erg druk was, vond ik het er rustgevend. Uiteindelijk heb ik er alleen een boek gekocht voor mijn stageklas (Groep 3) van komend schooljaar. Daarna was ik eigenlijk al op en moe. Ik kon niet meer helder nadenken en de vermoeidheid was weer aanwezig. Nadat we hadden geluncht zijn we dan ook redelijk snel weer naar het huisje gegaan. Bij thuiskomst vond ik het moeilijk om te beseffen dat het winkelen mij zoveel energie had gekost. Ik vond dit vooral moeilijk, omdat ik het wel heel erg gezellig had gehad.

Einde van de vakantie

Inmiddels waren we alweer bijna aan het einde van de vakantie. Ruim van te voren ga ik al nadenken over de trip weer naar huis, terwijl ik eigenlijk nog even moet genieten. Dit hebben we dan ook gedaan. We hebben een spelletjesmiddag met elkaar gedaan. Hierbij hebben we lekker allemaal hapjes op tafel gezet. Dit zijn de momenten waarop ik ook wel weer heel erg geniet van vakantie, omdat we dit thuis niet zo snel zouden doen.

Ik vond de vakantie echt ontzettend leuk, maar ik vind het ook totaal niet erg om weer lekker naar huis te gaan. Hier heb ik al mijn eigen spullen en is het de bekende en vertrouwde omgeving.

Terug weer thuis

Onderweg naar huis merkte ik al dat ik aan het instorten was. Ik was moe en had hoofdpijn. Nadat ik mijn moeder had geholpen met het uitpakken van de spullen kroop ik lekker in mijn eigen bed. Wat een ontzettend lekker gevoel is dat zeg!

De dagen na thuiskomst ben ik ook nog behoorlijk moe. Weer vind ik het lastig om mezelf rust te gunnen. Aan de ene kant vind ik dat ik mezelf rust moet gunnen, het blijft tenslotte vakantie. Aan de andere kant vind ik dat ik van alles moet doen, omdat ik anders geen voldaan gevoel heb aan het einde van de dag.

Ik heb nu nog ruim 3,5 week echt vakantie en dan gaat het ‘gewone’ leven weer beginnen. In deze zomervakantie staat er nog een hoop op de planning. Zo ga ik nog een paar dagen naar Zeeland met een vriendin. Ook gaat mijn diagnosetraject verder volgende week en dat brengt ook de nodige spanningen met zich mee.

Over twee weken komt er weer een blog online en dan zal ik mijn ervaringen delen over het eerste diagnosegesprek!

 

 

 

 

5 reacties

  1. Haha typische een Juf die een boek uitkiest voor de kiddo’s +1.
    Verder fijn dat je de regie had gedurende de vakantie. Klinkt als geslaagd?

  2. Lijkt me inderdaad best lastig om steeds weer een goede balans te vinden tussen rust en iets ondernemen. Fijn, dat je van de meeste momenten ook erg kan genieten.
    Wat leuk dat je in groep 3 je stage gaat doen! Maar… Hopelijk eerst nog even verder van je vakantie genieten en uitrusten 😉

  3. Klinkt als een mooie en fijne vakantie Frederique!! Dat snelle moe zijn herken ik enorm. En ook het te veel kleren meenemen en het moeite hebben met wat precies in te pakken haha. Heb altijd stress!

    Wat leuk dat je een paar daagjes naar Zeeland gaat met een vriendin, dat ga ik ook doen! Wij gaan samen naar Vlissingen in een B&B. Waar gaan jullie naartoe?

Geef een reactie

Meer artikelen

Jouw verhaal heeft kracht.

Misschien heb je het gevoel dat je verhaal slechts één van velen is, maar het kan een wereld van verschil maken voor iemand die momenteel met een soortgelijke uitdaging worstelt.

Stuur ons jouw verhaal in en zie het binnenkort op onze site.