Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom er meer representatie van Autisme in de media nodig is!

De representatie van autisme in de media, zeker autisme bij vrouwen, is minimaal. Lotte Ruules studeert dit jaar af bij de studie audiovisual media, en wilde hier iets mee.

Lotte’s Missie: bewustwording creëren

Voor haar afstudeerfilm koos ze een persoonlijke insteek. In haar jeugd heeft ze zich vaak anders gevoeld dan anderen. Ze kreeg allerlei diagnoses die niet volledig leken te kloppen. Toen ze in aanraking kwam met de kenmerken van autisme bij vrouwen, vond ze herkenning. Autisme gaat bij vrouwen vaak onder de radar, onder andere door het compenseren op sociaal gebied. Dit moet anders, vindt Lotte. “Ik miste in mijn jeugd de representatie van vrouwen met autisme en hiervoor wil ik graag bewustzijn creëren.”

Het verhaal van Sam

Het verhaal van Lotte lijkt op die van veel anderen. Ook Sam, het hoofdpersonage van haar afstudeerfilm, maakt hetzelfde mee. We zien haar als kind, puber en student opgroeien. In haar jeugd voelt ze zich anders dan de vriendinnetjes uit de klas. In de jungle van de puberteit wordt dit gevoel alleen maar groter. Na een jeugd vol onduidelijkheid krijgt ze eindelijk de juiste diagnose, autisme.

Een stap naar verandering

Om het verhaal van Sam te kunnen vertellen zijn een aantal dingen nodig, waaronder financiering. Helaas kost het maken van een film geld. Om het financiële plaatje rond te krijgen zijn we een crowdfunding gestart via voordekunst. We zijn op dit moment druk bezig met het verspreiden van de campagne. Onder andere via Even ontprikkelen proberen we publiek te bereiken die dit net zo belangrijk vindt als wij.

De crowdfunding link is te vinden onderaan dit artikel, hier is ook meer informatie te vinden over de film. Mocht je ons proces op de voet willen volgen, dan kan dat ook! We hebben een Instagram pagina waar we regelmatig updates en oproepjes plaatsen: @ahlsai.defilm . Link naar de crowdfunding: de crowdfunding

Eén reactie

Geef een reactie

Meer artikelen

Jouw verhaal heeft kracht.

Misschien heb je het gevoel dat je verhaal slechts één van velen is, maar het kan een wereld van verschil maken voor iemand die momenteel met een soortgelijke uitdaging worstelt.

Stuur ons jouw verhaal in en zie het binnenkort op onze site.