Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overprikkeld zijn is….

Als je gedachten rondrazen als de grote boze tornado in “The Wizard of Oz”. Alles is zwart of wit en roetsjt langs je oren met zulk oorverdovend geluid dat het je ziel weg schraapt. Je huid staat in brand, je weet niet of het jeuk is, of een geschaafd gevoel, of een stekelige jas die je niet uit kunt trekken.  Laten we gaan wandelen, wandelen helpt. Mijn blik strak op de stoeptegels gevestigd; het ritme van de groeven tussen de tegels slaat over in een ritme van bonzen in mijn slapen. Maar het is beter dan de andere dingen die ik buiten zie. Elk afzonderlijk blad van een boom, die verschillende bewegingen maken door de wind als televisieruis, auto’s in felle kleuren die snel langs je bewegen en een nawee achterlaten van stinkende uitlaat, iedere baksteen van ieder muurtje die één voor één zijn afgebakken, gelegd, gemetseld. Ik ga naar huis, snel, langs de tuin met de bekende struiken waar verwelkte bloemen mijn neus vullen met hun licht rottende geur. Mijn vingers verstarren in een t-rex houding, ik span mijn schouders en kaken aan.  De kou van de metalen sleutels snijdt in mijn hand. De sleutel valt in het slot en het metaal op metaal krast als een legioen kraaien. De deur ontgrendelt, ben ik veilig? Nee, ook hier hoor ik de vloer kraken, voel ik elk draadje van het hoogpolig tapijt, ruik ik wat ik gisteren heb gekookt, zie ik overal spullen met verschillende vormen. Mijn filter is kwijt en ik voel alleen nog  de wereldse vijandigheid.

2 reacties

  1. Een tekst met veel rakende punten voor mij!
    Ik vroeg me af of iemand zich ook herkend in het stukje; Je huid staat in brand, je weet niet of het jeuk is, of een geschaafd gevoel, of een stekelige jas die je niet uit kunt trekken

    Ik herken het stukje jeuk alsof je in brand staat, maar ik kan tot op heden nog niet plaatsen hoe dit kan, wat er vooraf aan gebeurd of hoe ik het kan voorkomen.

    Mijn oplossing is vaak om een hooikorts tabletje te nemen waardoor de jeuk in ieder geval al afneemt

Geef een reactie

Meer artikelen

Jouw verhaal heeft kracht.

Misschien heb je het gevoel dat je verhaal slechts één van velen is, maar het kan een wereld van verschil maken voor iemand die momenteel met een soortgelijke uitdaging worstelt.

Stuur ons jouw verhaal in en zie het binnenkort op onze site.