Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
positieve kanten

Mijn positieve kanten van mijn Autisme

Hoi allemaal! Ik vind het zelf vaak erg lastig om positief te denken, dit geldt ook voor mijn diagnose Autisme. In deze blog wil ik mijn positieve kanten belichten van mijn Autisme. Ik raad het echt aan om zelf ook eens te doen, want je gaat inzien dat er niet alleen maar negatieve kanten zitten aan de diagnose. 

Rechtvaardigheidsgevoel

Al vanaf kinds af aan he. ik een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel. Ik vind het belangrijk dat iedereen hetzelfde behandeld wordt en dat we respect hebben naar elkaar toe. Daarnaast sta ik in voor mijn eigen normen en waarden en doe ik wat ik zeg. Ik zal niet snel een afspraak niet nakomen, want dat zit niet in mijn persoonlijkheid.

Dit rechtvaardigheidsgevoel komt vaak ook naar voren tijdens het kijken van series en tv programma’s. Ik kan dan heel erg meeleven als iemand niet rechtvaardig behandeld wordt. Ik kan hier dan best over inzitten, maar weet het gelukkig ook opzij te zetten omdat ik weet dat het een serie is.

Betrouwbaar

Naast mijn sterke gevoel voor rechtvaardigheid, vind ik mezelf ook heel erg betrouwbaar. Mensen kunnen altijd alles tegen mij zeggen en zal hun verhalen of desnoods geheimen dan ook echt bewaren. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat ik mij aan. mij woord hou. Ik vind het ook heel belangrijk dat ik anderen kan vertrouwen. Mijn betrouwbaarheid en loyaliteit gaan denk ik ook gepaard met elkaar. Dit waren ook punten die duidelijk naar voren kwamen in mijn diagnostisch verslag.

Ook in mijn beroep als juf komt mijn betrouwbaarheid goed uit. Ik hoop dat de leerlingen zich hierdoor nog veiliger voelen bij mij in de klas. Ik vind het namelijk belangrijk om hen een veilig gevoel te geven in de klas.

Verantwoordelijk

Ik voel mij voor vele dingen verantwoordelijk. Zo zal ik altijd verantwoordelijk zijn voor mijn taken en voor mezelf. Dit verantwoordelijkheidsgevoel is er naar mijn idee altijd al geweest. Zo voelde ik mij tijdens groepsopdrachten altijd verantwoordelijk voor het proces en het eindproduct. Dit resulteerde er vaak ook in dat ik goede cijfers haalde op school.

Leergierig

Ik vind het super leuk om te leren en ik ben dan ook graag bezig met het leren van nieuwe dingen. Zeker als het gaat om dingen die ik heel interessant vind, zoals Disney, honden of het gedrag van kinderen. Dit zorgt ervoor dat ik leren ook nooit vervelend heb gevonden.

Ze zeggen ook wel dat het leven van een leerkracht een leven lang leren is, dus dat komt in mijn geval echt goed uit. De opleiding was zelf niet heel verdiepend en dat heb ik de afgelopen jaren wel echt gemist. In de toekomst ben ik dan ook wel van plan om nog een master te volgen, zodat ik hopelijk nog meer kan leren over kinderen en het gedrag van kinderen.

Perfectionisme

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik niet blij ben met mijn perfectionisme, maar aan de andere kant ben ik er ook wel weer blij mee. Het zorgt er namelijk wel voor dat ik goed werk aflever. Dit is hopelijk iets wat mijn werkgever later ook kan waarderen. Het is alleen belangrijk dat ik de juiste balans ga vinden.

Planmatig en structureel

In mijn aanpakken ben ik eigenlijk altijd al planmatig en structureel geweest. Ik vind dit namelijk een hele fijne manier van werken. Het aan mijn planning houden is soms nog lastig, want mijn energielevel trekt mijn planning niet altijd.

Voor de rust in mijn hoofd is het plannen ook heel erg fijn, want ik weet precies wat mij te wachten staat. Door het plannen kan ik ook mijn rustmomenten inplannen, echter moet ik dat nog wat structureler gaan doen.

Positieve kanten

Door het schrijven van deze blog voel ik mij super positief. Ik zie steeds meer positieve kanten van mijn Autisme in en dit helpt om toch wat positiever te blijven. ik denk dat ik deze blog ook nog regelmatig zal teruglezen.

Het is een wat kortere blog dan normaal, maar ik ben benieuwd wat zijn jullie positieve eigenschappen van Autisme? Liefs en knuffel Fréderique!

Geef een reactie

Meer artikelen

Jouw verhaal heeft kracht.

Misschien heb je het gevoel dat je verhaal slechts één van velen is, maar het kan een wereld van verschil maken voor iemand die momenteel met een soortgelijke uitdaging worstelt.

Stuur ons jouw verhaal in en zie het binnenkort op onze site.