Recensie Schaduwstralen Emma Poot

Hey! Vandaag een iets andere blog dan wat jullie misschien van mij gewend zijn op dit platform! :). Maar ik mocht het boek schaduwstralen van Emma Poot lezen. En ik vertel jullie graag wat ik er van vond, waar het over gaat, en het belangrijkste of ik dit boek aanraadt!

Schrijfster:

Emma Poot

Belangrijkste Thema’s:

  • Smetvrees
  • Gebrek aan eigenwaarde
  • Eenzaamheid
  • Daten

Waar gaat het boek over?:

In schaduwstralen vertelt Emma. Op een luchtige manier, hoe smetvrees langzaam maar zeker haar leven in sloop. Ook lees je over andere thema’s als eigenwaarde en extreme eenzaamheid.

Wat vond ik van het boek?:

Ik moest er in het begin een beetje inkomen. Maar al heel snel kon ik eigenlijk niet meer stoppen met lezen, omdat ik zo benieuwd was, naar hoe Emma van haar smetvrees af kwam. Die nieuwsgierigheid werd nog meer aangewakkerd door de eerlijke therapieopdrachten die Emma er bij toegevoegd heeft! Je gaat er lekker snel doorheen. Maar toch is het een heftig onderwerp wat Emma heel goed en luchtig opgeschreven heeft! Het fijne is ook dat het niet alleen maar over smetvrees gaat, maar ook over andere soms heel herkenbare thema’s zoals eenzaamheid en het vinden van fijn werk! Ik vond het een enorm herkenbaar boek, met een hele mooie boodschap wat Emma heel goed laat zien!

Minpunten:

  • In het begin lastig in te komen
  • Soms ging het net wat te snel

Pluspunten:

  • Herkenbare stukken en quotes
  • Veel informatie
  • Hele leuke illustraties
  • Ook andere thema’s die aan bod komen

Raadt ik dit boek aan?:

Ja! Als je van autobiografische boeken houdt moet je ook dit boek zeker lezen, maar ook als je op wat voor manier dan ook te maken hebt/krijgt met smetvrees of een andere vorm van dwang! Emma vertelt heel goed vanuit haar eigen ervaringen en dat kan heel fijn en helpend zijn!

 

Dit is mijn mening over het boek! Misschien is jouw mening wel anders! Dat kan! 🙂

Wil je even praten en/of heb je een vraag? stuur me dan een bericht op instagram (@een.gewoonmeisjemetautisme)!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit artikel delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer artikelen

Jouw verhaal delen?

Klaar om anderen te inspireren? Laat je stem horen! Deel jouw ervaringen via een blog op Even Ontprikkelen! We staan open voor diverse perspectieven, zoals angst, depressie, autisme, HSP, AD(H)D, en meer. Stuur ons jouw verhaal in en zie het binnenkort op onze site.