Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoera! Een nieuwe baan

Hoi allemaal, in mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen dat ik niet op mijn huidige werk kan blijven en dat ik op zoek moest naar een nieuwe werkplek. Dit was een behoorlijke tegenslag, maar ik heb de knop omgezet en ben toch op zoek gegaan. In deze blog lezen jullie dat ik een nieuwe baan heb gekregen en hoe ik vooruitkijk op de nieuwe situatie (die natuurlijk een hoop spanningen meet zich meebrengt). 

Op zoek naar een nieuwe baan

Ondanks de zeer grote tegenslag ging ik wel meteen op zoek naar een baan. Ik schreef verschillende schoolbesturen aan met de vraag of zij nog openstaande vacatures hadden voor het komende schooljaar. In de zoektocht was er algauw een schoolbestuur die heel enthousiast was. Dit bestuur heeft mij direct uitgenodigd voor een kennismaking. Deze kans greep ik direct met beide handen aan en ging op gesprek. Ik was natuurlijk ontzettend zenuwachtig. Nieuwe mensen, nieuwe plek en geen idee wat ik kon gaan verwachten. Dit gesprek voelde meteen goed en werd uitgenodigd om te komen kijken op de verschillende scholen van het bestuur.

Ik kwam aan op de eerste school en het gevoel was eigenlijk direct goed. In het gesprek met de directrice kwamen ook dingen uit ons kennismakingsgesprek naar voren. Hierdoor had ik echt het idee dat er naar mij geluisterd was en dat ze echt serieus verder met mij wilde gaan. Er hing tijdens dat gesprek ook een hele veilige sfeer waardoor ik mij open durfde te stellen over mijn diagnose. Dit vond ik natuurlijk doodeng, want je weet echt niet hoe erop gereageerd gaat worden. Echter, werd er zeer respectvol op gereageerd en keek ze ook naar de positieve kanten die ik door onder andere mijn Autisme te bieden heb.

Keuzes maken

In eerste instantie zou ik ook op de andere scholen van het bestuur gaan kijken. De directrice gaf echter aan dat ze het idee kreeg dat het misschien niet helemaal passend voor mij zou zijn. De andere scholen zijn namelijk zeer groot met een heel groot team. Ze kreeg het idee dat ik daar zogenaamd zou ‘verdrinken’ in de grote van de school. Dit kon ik mij heel goed inbeelden, dus de keuze voor de school was eigenlijk direct gemaakt. Zo ging ik niet meer naar de andere scholen, maar werd deze school mijn focuspunt van dit bestuur.

Ook had ik nog andere sollicitaties open staan en hier heb ik ook gesprekken mee gehad. Deze scholen heb ik ingelicht dat ik verder zou gaan met een andere school en bedankte hen voor de mogelijkheden die zij mij hebben geboden. Normaliter had ik heel veel moeite met het maken van keuzes en dan zeker dit soort grote keuzes. Echter, heb ik nu echt naar mijn gevoel en de bevestigingen uit de omgeving geluisterd. Hierdoor had ik ook niet de tijd om alles teveel te overdenken wat een hele hoop energie heeft bespaard.

Spannend, maar hoopvol vooruitzicht

Afgelopen donderdag kwam dan eindelijk het verlossende woord. Ik was aangenomen op de school! Komend schooljaar ga ik full-time werken in groep 4. Daar ben ik zo ontzettend blij mee, want dit was echt mijn wens. Echt mijn eigen klas dat is als leerkracht (en ook voor de leerlingen) echt heel erg fijn. Ik weet straks wat ik aan de leerlingen heb, maar de leerlingen weten als het goed is ook wat zij aan mij hebben. We kunnen samen structuur geven aan de week, zonder dat deze wordt onderbroken. Dit vind ik echt het fijnste vooruitzicht.

Natuurlijk is de spanning heel erg hoog, want ik ken de hele school en hun werkwijze nog niet. Ik ben nu op mijn huidige school nu zo gewend dat het echt wel lastig gaat zijn om daar vanaf te stappen. Echter, heb ik er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Het afgelopen jaar heb ik aan mezelf al bewezen dat ik flexibel kan zijn en dat ik de juiste tools in handen heb om mijzelf aan te passen naar de situatie. Daarnaast heb ik afgelopen week een 9 mogen ontvangen voor mijn praktijk, dus aan mijn handelen in de klas zal het niet liggen 🙂 Daarnaast weet ik dat ik mezelf de eerste maanden van het nieuwe schooljaar veel tijd voor mezelf moet inplannen. Het is namelijk een nieuwe situatie waarin mijn figuurlijke batterij waarschijnlijk snel leeg gaat lopen. Zolang ik daar heel goed oog voor blijf houden, denk ik dat het helemaal goed komt. Ook weet ik dat ik mag aangeven dat ik nog lerende ben op een nieuwe school en hier mag ik ook voor mezelf opkomen.

Daarnaast ben ik ook heel erg enthousiast. Ik heb gewoon het idee dat die school het allemaal goed geregeld heeft en in staat is om een startende leerkracht op de juiste wijze te begeleiden. Hierdoor ben ik ontzettend hoopvol en heb ik steeds meer zin in het nieuwe schooljaar. Ook vind ik het heel fijn dat de directrice weet van mijn Autisme, waardoor ik hopelijk makkelijker mijn grenzen kan aangeven.

Tot de zomervakantie

Tot de zomervakantie wil ik nog van elke minuut genieten van mijn huidige school en klas. Het afgelopen jaar heb ik echt een hele goede band opgebouwd met mijn leerlingen. Het is dan ook echt mijn eerste eigen klas geweest voor drie dagen in de week. Ze zullen dus altijd een speciaal plekje in m’n hart hebben. Oké lekker sentimenteel allemaal…. maar het is echt zo! Er staan nog een hoop leuke dingen met mijn klas op de planning.

In de komende weken ga ik ook te horen krijgen of ik ben afgestudeerd van mijn opleiding. Echt mega mega mega spannend, maar het is ook wel een moment waar ik naar uit kijk. Dan mag ik komend schooljaar namelijk echt aan de slag als zelfstandig startend leerkracht. De dag waarop ik de uitslag krijg van mijn scriptie heb ik ook een afspraak bij de psycholoog. Ze dacht dat ik dat vervelend zou vinden, maar dat vind ik juist een fijn idee. Als ik het gehaald heb, dan kan ik dat samen met haar vieren en als ik het niet gehaald heb dan kan ik even mijn tegenslagen kwijt. Ze heeft namelijk het hele proces van mijn scriptie ook meegevoeld en mij er doorheen gesleept.

Voor nu sta ik drie dagen in de week voor de klas en de overige dagen geniet ik lekker van mijn rust. Series kijken, boeken lezen, muziek luisteren, wandelen met de hondjes. De afgelopen weken/maanden waren namelijk zeer intens, dus nu heb ik even de tijd om op te laden!

 

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Meer artikelen

Studiestress

Hoi allemaal, wat fijn om weer te schrijven. Het is alweer even geleden. Ik had

Jouw verhaal heeft kracht.

Misschien heb je het gevoel dat je verhaal slechts één van velen is, maar het kan een wereld van verschil maken voor iemand die momenteel met een soortgelijke uitdaging worstelt.

Stuur ons jouw verhaal in en zie het binnenkort op onze site.